Tuesday, 21 June 2016

I AM SORRY.



























BLOG IS UNDER CONSTRUCTION. I AM SORRY.

























Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Monday, 13 June 2016

Salam Ramadhan.

Assalamualaikum reader(s)!
And also salam sejahtera :)

Em, first of all, I'm sorry for being such a jerk! Hahahaha nooo what I mean is, I don't update for a long time. I don't know why mungkin sebab takda masa? Takda apa nak cerita? Sebenarnya ada je, bila aku ni dekat luar rumah ke kat mana ke janji kat tempat yang takda laptop lah, banyak je benda nak cerita nak share but bila balik rumah end up mereput, tak ingat apa nak cerita dan sebagainya tu yang jadi lama tak update tu. Oh oh oh, I do have this blogger app in my phone but tak syokkk weh nak type kat phone (banyak alasan bila buat salah). Kah! Ada ke orang yang rindu nak baca post saya? Tetibe saya hahaha. Okay lah habis sini.

Memandangkan title aku berkenaan ramadhan jom lah cerita pasal ramadhan! Btw, salam ramadhan to all muslim in the world :)

Dah berapa ramadhan kita sekarang? 8 eh? 8 ramadhan yesss.

Haaa sepanjang ramadhan ni, apa yang korang buat selain rutin harian? Macam adik adik tu cuti sekolah kan buat apa? Tapi harini dah start sekolah balik hihihi. Mereput je ke? Tengok drama and movie je ke? Uiii cakap kat diri sendiri ke? Kah! Boleh tahan mereput jugak lah aku dekat rumah ni ha sebab cuti sem kan, kerja? Em, lain kali boleh tanya lagi soalan tu okay? xD 

Ramadhan ni once a year ye kawan kawan semua, so manfaatkan selagi boleh macam mengaji quran, bersedekah, beribadah etc etc. Bukanlah aku nak kata buat semua tu dalam ramadhan je, buat lah jugak bulan bulan lain pun tapi tu lah bulan ramadhan bulan yang mulia contohnya kan kau kalau bulan bulan lain macam biasa biasa je ibadahnya, apa kata bulan ramadhan ni buat lah luar biasa sikit lepastu berdoa lah semoga istiqamah walaupun bukan bulan ramadhan dah. Paham tak ayat aku ni? Belit lah tak pandai nak susun ayat, mintak maaf lah ye, harap harap paham. Lagi satu, terawih haaa pergi laaa, bulan lain takdak terawih, bulan ramadhan je ada tapi takpe jika anda taknak pergi pun mungkin kita nak baiki solat fardhu kita dulu, begituuu. Tapi kalau boleh pergi tu, pergi lah ye kawan kawan. Wallahualam.

Aku kan ada cerita lah yang beberapa ramadhan ni. Tapi aku nak cerita dalam next post, inshaaAllah. Ada lah tu yang baca ni cakap haaa yeee next post dia ramadhan tahun depan! Hahahaha dak lah, aku cuba untuk buat next post dalam minggu ni, kalau tak, minggu depan, mungkin masa tu cerita ramadhan aku bertambah? Sebab cerita cerita ni semua berlaku masa terawih hihihi.

Tu jelah kot buat masa ni. Terima kasih kepada anda semua yang membaca! Semoga kita dapat ramadhan yang barakah! Aamin.

May Allah bless.

Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.