Thursday, 19 November 2015

Monster

Assalamualaikum reader(s)!
And also salam sejahtera :)

Um, I actually don't know what to type about but my desire to post something is too high to describe. Hahah, nampak tak poyo kat situ. 

I got some thought after I watched "Hello Monster" korean drama, uuuuu yes I'm a korean drama lover. Who is with me? Put your hands up eh eh yeahhh xD This story is about I don't really understand actually but this drama I can describe it as a little bit different lah kot with other drama because what specific genre pun aku taktahu. There is no such a many lovey dovey things, romance and so on but do have a pasangan. Crime? Em, ada lah jugak but not whole story padahal banyak je membunuh hahah. This story is about a relationship between an older brother and a younger brother that live seperately for the long time, 20 years at a time and the younger brother got misunderstood with his older brother thinking that his brother abandoned him and give him to that jerk named Lee Joon Yeong padahal tak pun, apa lah kanak-kanak. 

The Lee Joon Yeong man is a psychopath lah because when he was a child dia kena kurung and macam mental abuse kot? I don't know jugak lah. So he, Lee Joon Yeong ni start to killed people that he think abandoned him or other child. Gitu lah, sampai ke tua lah dia membunuhnya, hebat pulak tu. The polices can't trace where is the corpse and didn't even know pun dia tu Lee Joon Yeong. Boleh pulak dia jadi Medical Examiner. Psychopath ni biasanya cerdik kan? I'm asking okay, bukan buat penyataan, harap maklum.

What I want to tell here is aku kan memang tertarik betul dengan psychopath dan segala apa yang berkaitan mental ni. Well, dulu nak jadi psychologists but takda rezeki kan heheh. I don't know why, I think the mental illness is very attract me nak tahu pasal penyakit tu but I don't rajin enough want to do a search on that. But I do read some books jugak sebab nak tahu kan. Actually, aku nak cerita benda lain sebenarnya tadi. Ended up cerita pasal Hello Monster ni pulak dah hahah. 

Oh ye, I want to remind la, I'm a girl who have such a many styles and personalities tau so don't judge me too early and what's worse, don't judge me based on what I wear, my style on typing and whatever lah. Jap, sabit apa aku cakap pasal mende ni tetibe? Okay, we stop here okay. Later I'll continue with myself :) What's important is my desire to post something in here have fulfill. Before I end this post, I have a question but I know there will be no one will answer me hahaha never mind. I want to ask jugak.

Korang kan yang baca blog anonymous macam aku ni, macam sesiapa jelah, tak curious ke nak tahu, who is he? who is she? How do he/she look? How is the real attitude of her/him? Orang yang macam mana dia ni? I want to know him/her more lah! Takda pernah rasa ke weh? Well, am just asking anyway, don't take this question too serious, ya ya ya I do know "curiousity kills a cat". Dan sabit apa aku letak idiom tu? Idiom ke tu? Entah hahah. Why am I asking? Because I have those feelings :)

Then, jjalja (good night) and sweet dream!

May Allah bless.



Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Monday, 16 November 2015

Eh hey!

Assalamualaikum reader(s)! 
Dan salam sejahtera :)

Oh, how I miss my blog so much. Apekehal? Speaking setelah lama menyepi? Apehal apehal? Takda apa pun, terasa insecure dengan seorang kawan blogger merangkap kawan yang gua kenal dekat kolej ni, in english semua blog entry dia. Never mind lah kata orang putih tu, ewah, takda pulak emoticon perempuan gaya menyampah macam dalam whatsapp tu. Tahukah anda? Hampir sahaja saya menaip entry ini sambil mendengar lagu sephia yang alahai macam kecewa sangat tu, okay okay, no bashinggg xD

Where am I before this? Why tak update? Cakap lebat hak alah nak update hari hari puiii. Okay, am sorry uhuks. Entahlah, aku kan nak layan twitter nak bukak youtube kat hostel tu pun tak menyempat, ni nak menaip dah tau aku jenis kalau menaip tu ish ish bukan boleh sesikit, nak jugak panjang, baru puas hati, hahaha banyak songeh mak joyah. Korang buatpe ha kat sini? Aku rasa macam blog aku ni takda manafaat pun, cerita pun boringgg gitu tapi aku suka jugak nak menaip entah apa apa laju je tangan aku taip takda titik noktah bagai. 

Disebabkan aku ni anonymous, anonymous lah sangat tapi rata rata dari anda, takda yang kenal aku pun kan? Helehhh, cakap macam kenal, padahal tak pun, wekkk. Aku pun takkan cakap lah aku belajar kat mana and so on tapi aku nak cakap sekarang aku bukan budak sekolah lagi. Aku seorang pelajar kolej yang berwibawa + comel sikit hahah. Please bear with me, roommate aku dah nak muntah aku asik cakap macam tu je katt diorang hari hari. Sekarang ni aku tengah cuti sem lah ni. Habis sudah perjalanan semester 1 aku, macam macam yang aku belajar yang aku analisis, macam macam orang macam macam perangai aku jumpa. Em and sebelum aku balik rumah aku haritu, aku ada mengikuti satu team building sebab alhamdulillah aku adalah pegang jawatan yang tak seberapa dekat kolej tu eherrr. Seronok lah tapi yelah aku kan macam taktahu, bukan senang nak adapt ngan orang yang baru kenal, tunggu lah lama lama nanti okay kot.

Oh baru aku tahu, banyak bende yang aku nak cerita kat blog aku ni, buktinyaaa nahhh bapak panjang gila sia. Tapi aku singkat singkat kan jelah maklumlah, anonymous SANGAT! nanti kang terbocor pulak segala lokasi segala apa yang disembunyikan, ahahah! Menyampah kot ngan diri sendiri.

Okay, pastu kan, korang tahu tak, punya lah satu sem ni aku mengumpul cerita, kengkonon lah kan nak buat bekalan masa cuti ni, takut mereput lah duduk rumah tak buat pape, nak kerja? Hmmmmm angan angan sampai kesudah, bukan ayah tak bagi sangat pun, aku je yang malas nak g cari. Lepastu kan tadi petang boleh pulak aku pergi delete file users yang ada kat windows(c:) tu, mashaAllah, habis semua cerita cerita yang ada. Sedih gila sia :(

Ceritanya bermula begini, aku pelik tau apekemende yang ada dalam windows (c:) aku tu sebabnya properties dia bapak ah sikitnya tinggal padahal aku tak letak pape pun weh dalam tu, dengan perasan detective nya aku pun cek lah kan pastu aku jumpa satu file yang tertulis nama aku, aku pun bukak then aku tengok semua benda yang ada kat this pc semua ada dalam tu, aku pun dengan selambanya delete sebabnya aku fikir yang ada dalam tu copy kepada this pc tu huwaaa! Hasilnya dengan file file explorer aku sekali takda, sadis duhhh. Lepastu dalam recycle bin takda pulak tu sebab sebelum delete tu komputer tu dah cakap dah, eh bukan komputer tu, laptop yang aku tengah guna untuk menaip sekarang ni dah tanya, delete anyway lah sebab file besar dan banyak, so dia takkan masukkan kat recycle bin, dengan yakinnya aku pun tekan yes. Cisss, kalau kau pencinta movie dan tahu camane penat lelah aku kumpul movie tu, kau paham weh perasaan aku ni. Uhukkk, bukan sikit, banyak weh banyak macam macam bahasa ada. 

Tapi aku tahu, setiap sesuatu yang berlaku ada hikmahnya. Orang putih pulak kata, everything happen for a reason. Em okay. So, aku redha je lah tapiii esok aku nak ambik cerita kat kawan aku mana yang ada jelah takpelah, janji tak mereput sangat ahahah!

Oh rupanya menaip ni amat penting buat diri aku, takpe, lepasni kalau kat hostel kita menaip guna phone je, lepastu kalau tak lepas publish, kita draft ehem. Rasanya macam banyak mengarut, apa kena tah ngan title, whatever lah kan. Good night y'all! Sweet dream, jaga diri :)

May Allah bless.

Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Thursday, 26 March 2015

Post title.

Hi reader(s)!

Jika lah ada readers tu kan. Takpelah, tak mengharap pun ada orang baca post kalini sebab dia macam post emo sikit. Dah tau kenapa tak tulis kat diary ke? Kat blog private ke? SEBAB AKU TAKDAK DIARY DAN TAKDAK BLOG PRIVATE, HANG TAKNAK BACA DAH LAH. AKU TAK PAKSA AIH. Aku dah kata, ini post emo, aku dah pesan kan pandai pandai lah kau orang. Aku takda tempat nak berkongsi rasa, family? Family aku bukan jenis yang berkongsi rasa pesemua, rock punya tak main meluah rasa, dari kecik dah terbiasa macam tu, bila besar memang taklah tetibe nak kongsi rasa. Kawan? Aku malaih nak bebankan kawan kawan aku, biar lah, depa pun ada life depa ada masalah depa, kang aku cerita kang, buat tambah beban ja, aku takmau. Kalau depa rela takpa. Aku hanya ada blog ni jelah, tolonglah faham jangan bash aku. Hahaha.


Aku rasa kalau ada yang baca mesti depa kata hek eleh masalah sekicil kicil zarah ja pun dah anggap beban. Betullah tu, memang masalah kecik tapi bila masalah kecik tu dalam kuantiti yang banyak tak ke jadi besaq? Tapi aku takdalah nak cerita semua kat sini, aku pun ada privacy sendiri jugak. Biarlah aku simpan, cehhh.

Beginilah bermulanya kisah itu,

Aku kan periksa tahun lepas, periksa SPM. Setengah orang kata, SPM ni penting. Setengah lagi kata, ini baru permulaan. Dan setengah setengah yang lain kata lain lah pulak, aku pun konpius mana satu hak betui.

Lepastu aku dah dapat result dah haritu. Biasa biasa je tapi alhamdulillah rezeki Allah bagi. Biasa biasa yang sampai tak habih sebelah tangan kira berapa orang ucap tahniah kat aku. Aku tak mintak banyak pun, sekadar tahniah ja takpa. Depa taktau aku penat belajaq camana. Boleh tanya ja aku dapat berapa pastuh kata "Ooooo" apa yang "ooo" nya? Meh lah aku bagitahu aku dapat berapa, 4A 1A- 2B+ 1C+ 1C 1D. Memang tak cantik result aku, memang tak beratur A ngan B ja tapi tu yang aku usahakan. Orang tak paham aku belajaq camana penat pagi petang siang malam asik pergi sekolah ja tahun lepas, bukan nak mengungkit aku dah kata aku nak meluah rasa ja kat sini, depa senyap lahhh. D aku tu fizik. Lagipun tahun lepas punya soalan memang pelik sikit, hangpa tak percaya, pi tanya batch 97. Tak percaya lagi, pi lah buat soalan past year dari 2007-2013, pastuh baru buat hak kami punya. Tak lah, aku nak tanya ja kat sini, perkataan tahniah tu memang untuk orang yang dapat straight A ja ka? Untuk yang dapat A ngan B ja ka? Tu hak aku nak tau.

Aku nangih jugaklah masa dapat result, aku nangis sebab aku tak dapat bagi yang terbaik kat ayah ibu aku. Sebab tu ja, aku tak nangis pun aku dapat gitu sebab dah tu usaha aku cuma terkilan lah sebab ibu ayah kalau boleh nak aku 6A paling kurang. Takpalah, ayah ucap tahniah kat aku, ayah kata takpa bila aku cakap sorry kat dia.

Lepastu aku rasa lifeless, aku taktau nak ambik apa. Aku rasa apa je course yang boleh aku dapat dengan result camtu sebabnya aku ni perempuan. Perempuan punya saingan tak sama macam lelaki tau dak. So aku pun ikut ja apa yang ayah aku suruh isi. Aku isi tanpa bantahan walaupun sebenarnya kerelaan tu kadang kadang 50% ja. Takpa, aku niat sebab aku dah kecewakan ayah dengan result tu so aku ikut ja lah apa bidang yang dia suruh ambik. Takpa. So, selasa minggu depan inshaAllah aku akan pergi panggilan UKCG kat IPG, hangpa doa kat aku noh. Sebab haritu aku check aku dapat. Siapa siapa yang dapat tu tahniah aku ucapkan! Buat yang terbaik. Kawan kawan aku hak 8A, 9A, 10A, pikir banyak kali nak pi ka tak. Aku takyah pikir, pergi jelah dah tu apa lagi aku nak memilih kalau setakat result camtu. Depa takpa, ramai lagi orang lain nak ambik depa belajaq. Lagipun ayah dengan ibu bersungguh rasa nak aku masuk IPG tu, maka aku akan buat yang terbaik sehabis baik lah nanti. Kalau diterima alhamdulillah meski aku bukan nak sangat tapi kalau tu yang boleh buat ayah dengan ibu gembira, aku redha ja. Tapi rezeki Allah yang tentukan kan. Kalau ada, adalah. Kalau takda, mungkin rezeki aku kat tempat lain. Apa apa pun, usaha dulu.

Yalah, aku bukan pandai sangat cuma pintar je ekekeke. Akak aku dulu dia dapat 6A4B taktau lah yang plus plus tolak tolak tu berapa tapi tulah result penuh dia. Hak aku ni ada D lagi siapa jelah nak pandang, nak ucap tahniah jauh sekali nak bagi hadiah. 

Makin kau besar makin banyak kau main ngan perasaan. Aku perlukan udara segar, udara luar dari tempat tinggal aku ni. Aku letih. Aku penat. Semua pun tak paham. Kalau hak salah, semua aku. Kalau hak tak betul, semua aku. Yalah, aku lah hak ego, aku lah hak kerasa kepala, aku lah hak pemalas, aku lah hak tak guna semuanya aku lah. Aku dah kata, kalau taknak baca jangan teruskan. Ni memang post emo. Aku nak kongsi ngan orang, tapi taktau sapa. Aku nak kongsi ngan orang yang boleh comfort aku bukan hak salahkan aku lagi lagi dan lagi. Banyak benda nak cerita tapi takpa lah. Cukup lah tu, biarlah yang lain aku simpan sendiri. 

Jangan bash aku, mekasih hahaha.

Perit nak senyum bila kau sedih, perit nak ketawa bila kau menangis. Terima kasih kalau ada yang baca. God bless you.

.CASPER.



Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Sunday, 22 March 2015

Notice out!

Hi reader(s)! 

What is the notice out? Okay here, gua straight to the point eh. Kerana gua nak cepat hahah. First of all, I'm sorry to all of you, dah lama tak update blog. Satu sebabnya penyakit M terlalu besar then laptop sendiri takda lagi then nak update kat phone tak seronok langsung then taktau nak cerita apa sebab selama cuti ni duk makan tido kdramas repeat, lifeless kot hahaha. So, post ni dibuat kerana gua mungkin akan menyepi seberapa lama yang taktahu lah berapa lama tapi gua akan muncul jugak nanti jangan risau, cewah macam ada orang nak risau hahaha. Okay lah tu je nak bagitahu. Blog ni akan membusuk untuk berapa lama yang tak pasti, tapi nanti ada update jangan tak baca pulak. I keuraiii nanti hahah. Okay, have a nice day ahead! And I'm sorry, so sorry. Oh lupa, thanks follow my blog :D May God bless you!

Love,
Casper.

Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.