Monday, 10 June 2013

For Pregnant Woman.

Assalamualaikum you alls! Apa khabar? Sihat ke? Apa?! Sedih? Kenapa? Lagu blog? Oh, takdalah sedih mana pun. Perasaan je tu, hee :) Di kesempatan kakak fif takda dekat rumah ni kan, dia pergi teman nenek kitorang dekat hospital. Apa? Baik? Tak lah, kalau fif tak sekolah pun, fif boleh tolong teman ha. Hahaha. Di kesempatan yang ada ni. Fif nak lah buat entri kan, ambik laptop dia kejap, pinjam. Pinjam okay! Bukan curi ^^ Kali ni fif nak buat entri pasal diet untuk kehamilan yang sihat. Isi-isi yang ada dalam ni, bukan lah fif reka ke apa. Fif ambik dari blog http://www.babycenter.com.my . Fif rasa malas nak menaip panjang-panjang, jadi fif kongsikan je lah eh link blog tersebut. Kenapa fif buat entri pasal ni? Fif mengandung ke? Oi! Fif kahwin pun idak lagi, nak ngandung apa ke halnya? Hahaha, fif buat entri ni sebab mak sedara fif ada yang mengandung. Sorang je lah. Anak first. Jadi maybe orang-orang dekat luar sana ada jugak yang macam mak sedara fif ni kan. Mengandungkan anak first, boleh lah baca pasal diet ni. Fif bukan lah nak curi ke apa, cuma nak kongsikan, jangan salah faham ye. Nanti fif credit lah. Hehe. Well, harini sekolah dah bukak setelah 2 minggu cuti. 2 minggu tu sebenarnya tempoh yang sangat singkat bagi fif, tapi taktau lah pulak bagi korang kan :) Kalau boleh kan, fif nak cuti sebulan tanpa kerja sekolah, baru awesome! Haha, kadang-kadang, melampau betul fif ni. Entri kali ni, fif tak bahasakan diri as 'aku'. Saja menggedik, jangan kutuk pulak :) Dah terlebih membebel pulak. Kalau nak tau lebih lanjut pasal diet yang fif cakap tadi tu, bukak link ni okay. Tekan je ---> http://www.babycenter.com.my/a1029322/diet-untuk-kehamilan-yang-sihat . Semoga entri ni dapat membantu ibu-ibu hamil di luar sana and sesiapa je lah yang nak carikan diet yang sesuai untuk makcik dia ke, kakak dia ke siapa ke. Tak kisah :) Selamat membaca!

Credit to: babycenter.




Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

No comments :

Post a Comment