Monday, 13 May 2013

Think.

Assalamualaikum, hai gegirl boboy. Kot ya ada. Aku ni nak tanya, kalau ada perkataan yang korang tak faham atau terTYPO, biarkan, biarkan, biaaaarkaannn. Takkan tak faham ork? Bukan bahasa alien. Meh nak tanya meh. aku nak tanya, apa perasaan korang kalau kena lempang, kena sepak and kena hambat dengan buluh or else disebabkan oleh kesalahan yang korang tak buat? Apa perasaan and tindakan yang korang akan buat. Ace share sikit, nak tahu jugak. Apa tindakan yang sesuai ek? Lari? Biar? Berserah? Redha? Hui, kita manusia ni kan, ada rasa nak marah jugak kan? Ada hati, ada perasaan. Nak marah, marah lah sebab maybe hal tu berkaitan dengan reputasi or something tapi sebelum buat tindakan lanjut like pukul-memukul yang macam gangster selalu buat tu, siasat bagi habis dulu, baru tak sakitkan hati orang lain. Manusia ni kan, ada tahap-tahapnya nak bersabar and tahan emosi. So, fikirlah. Tak kira awak tua atau muda, tapi fikirlah orang lain. Kesian dekat 'mangsa' awak tu. Cuba awak letak diri awak dekat tempat orang yang awak bahan tadi tu. Bayangkan, ada orang buat macam tu kat awak tanpa sebab yang kukuh, bayangkan lah! Terasa tak mentalnya di situ? Jadi orang, bertindak lah secara rasional. Sekiannn.
Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

No comments :

Post a Comment