Wednesday, 22 May 2013

Tomorrow *tak sabar okay.

Assalamualaikum. Jawab jawab. Good (y). Sihat? Ke idok? Kalau idok, sakit apa tu? Serious ka? Makan ubat naa, biaq cepat sembuh. Amin :D Harini nak cerita pendek je. Kita tengk jelah pendek aku tu panjang mana nanti, banyak yang merepek je ni kang. Ha, tau dak, tadi aku ada paper bio sampai petang cekkkk, letih tauk, dengan etrik kat sekolah semeta ada semeta takde *semeta tu mean sekejap. Aku saja je bagitau, kalau dah tau takpa lah, aku takut ada orang KL je yang baca blog aku ni, takpaham pulak bahasa aku tu. Tengok, melalut. The end. Then, esok last paper you know. Last payyyyy perrrrr. Las payyyy perrrr. Over beno gayanya tu. Tapinya, last paper fizik. Risau cek *garu kepala. Harap-harap lah boleh jawab ye dak? Doakan lah cek nih, mekasih naa. Macam pendek sangat je kalau nak habs dekat sini. Jom karut kejap nak? Tapi nak karut pa eh? Haa, tadi rehat aku makan nugget. Dalam hati korang *Ugh, annoyingnya. tu pun nak cerita* alahai, kata nak karut kan? Karut lah tu. Kot lah kan. Okay lah, sebelum korang menyampah ++ dengan aku punya blog ni, baik aku tamatkan cerita aku yang semata-mata esok last paper ni. Haha. Eleh, siapa budak sekolah mesti rasa best kan bila dah last paper sebab lepas tu boleh rehat kot. tipu je kalau tak happy. Kalau kau tak happy masa last paper exam kau kan, kau ni mesti something punya lah. Pergi daftar tanjung rambutan lah :P Kidding. That's all. Thanks baca kay. Lain kali aku update lagi kalau takde orang nak baca takpe lah. <-- ayat gedik. Okay then ^_-
Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Monday, 13 May 2013

Think.

Assalamualaikum, hai gegirl boboy. Kot ya ada. Aku ni nak tanya, kalau ada perkataan yang korang tak faham atau terTYPO, biarkan, biarkan, biaaaarkaannn. Takkan tak faham ork? Bukan bahasa alien. Meh nak tanya meh. aku nak tanya, apa perasaan korang kalau kena lempang, kena sepak and kena hambat dengan buluh or else disebabkan oleh kesalahan yang korang tak buat? Apa perasaan and tindakan yang korang akan buat. Ace share sikit, nak tahu jugak. Apa tindakan yang sesuai ek? Lari? Biar? Berserah? Redha? Hui, kita manusia ni kan, ada rasa nak marah jugak kan? Ada hati, ada perasaan. Nak marah, marah lah sebab maybe hal tu berkaitan dengan reputasi or something tapi sebelum buat tindakan lanjut like pukul-memukul yang macam gangster selalu buat tu, siasat bagi habis dulu, baru tak sakitkan hati orang lain. Manusia ni kan, ada tahap-tahapnya nak bersabar and tahan emosi. So, fikirlah. Tak kira awak tua atau muda, tapi fikirlah orang lain. Kesian dekat 'mangsa' awak tu. Cuba awak letak diri awak dekat tempat orang yang awak bahan tadi tu. Bayangkan, ada orang buat macam tu kat awak tanpa sebab yang kukuh, bayangkan lah! Terasa tak mentalnya di situ? Jadi orang, bertindak lah secara rasional. Sekiannn.
Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Thursday, 9 May 2013

Abaikanlah.

Assalamualaikum and hai korang-korang semua! Jawab lah salam I tu, sampai hati you orang kan? Hikhik *maaf, tergedik*. Korang sihat ke dak? Wah, prihatinnya cik afifah ni kan? Terharu dak? Hehe. Back to the title, apa yang aku nak suruh korang abaikan ek? Apa apa apa? Ace korang teka. Kalau betul kira pandailah tu, sebab aku takda duit nak bagi hadiah percutian ke Pulau Maldives. Haha, karut. The end. Sebenarnya, aku nak suruh korang abaikan lagu kat blog aku ni. aku ni tengah menghadapi masalah yang besar serumit masalah negara, cewah. Boleh percaya ke? Pembohong lebih weh. Masalah aku sebenarnya tak reti acane nak buang lagu tu sebab template dia dah lain, senior-senior yang tebaca entri ni, tolong boleh? *buat muka comel* <--- geli je. Aku dah try cari godam sana sini tapi tak jumpa-jumpa kat mana tempat nak buang lagu tu, ingat nak tukar lagu lain tapi tak reti jugak. ERROR katanyaaaa, menyampah aku tau. Aku ni nama je dah lama ada blog tapi tak lama mana sangat pun (ayat orang kurang pandai), tapi taktau lagi selok belok kejadian blog ni. Dah macam nak pi mana je. Mesti dah pening kan? Pokok pangkalnya disini, jika anda anda anda and anda semua tak minat dengan lagu yang terbunyi dekat blog aku ni, sila pause kan and pergi youtube cari lagu yang hang suka, play kan and baca blog aku. Okay dak? Ayat BM terabur, kalau lah cikgu BM aku baca ni, mau kena hentam sampai lebam. Loghat apa je yang aku guna ni. Hentam sajalah. Main pointnya kat sini, aku cuma nak cakap abaikan lagu di blog aku jika tidak suka. Jangan lah membenci sekali segala entri-entri yang terdapat di dalam blog ini, okay? Nampak tak situ, nak cakap mende sikit je, tapi type panjang lebarrrrr. Haha, sampai sini je dulu. Saya harap anda semua mengambil iktibarnya (karut je kuat). By the way, izzue islam dah nak kahwin? Erk, saya rasa frust tetibe, hahaha :P
Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Monday, 6 May 2013

Menyepi.

Assalamualaikum. Korang sihat ke? Cewah, lagak macam ada ramai je yang bukak blog aku ni kan? Mesti ramai yang dah lupa dekat blog buruk aku ni, sobbbbb. Aku taktau nak nangis macam mana dah, hahaha. Bukan taknak update tapi taktau nak cakap apa sebenarnya, and tambah-tambah tengah busy kot sekarang ni. Erk, busy buat apa je? Entah, aku pun tak tahu, hehe. Sebenarnya, tergerak nak update bila baca novel BILA BLOGGER JADI MAID. Fuhh, best jugak novel tu, oh, korang taktahu kan yang aku suka baca novel? Kan kan kan? Soalan kurang pandai. Dalam novel tu dia selalu update blog dia dengan apa yang jadi dekat hidup seharian dia, dia takda lah update panjang-panjang. Pendek je pun. aku pun ingat nak buat camtu je sekarang, barulah tak bersawang je blog ni. Tapi kan, aku ni kalau berangan tu sampai ke sudah lah menda tu jadi angan-angan je. Hahaha, taktau lah blog aku ni hidup balik ke tak, kita tengok je lah nanti eh? Hoho, ha lagi 1. Cara aku taip pun dah lain kan? Suka hati lah kan? Korang baca je lah. Wahahaha. Dah lah follower ada 40 je, sadis sangat blog aku ni. Takpelah, sikit-sikit lama-lama jadi bukit, ye tak? Oh, sekarang ni, minggu aku tengah exam tau. Doakan aku dapat buat yang terbaik tau. Apa?!!!!!! Korang sampai lupa umur aku berapa? Fine, sampai hati. Hahahaha. Aku ni sweet 16 *ughh, sweet lah sangat* Haha. Okay lah, takat ni dulu eh? Agak-agak, cerita aku kena tak dengan tajuk tu. Aah, hentam saja lah labu ^_^
Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.