Tuesday, 1 October 2013

Really Sorry.

Assalamualaikum reader(s)!

Apa khabar semua? Sihat? Alhamdulillah kalau sihat :) Still ada tak orang yang datang singgah blog I ni? Hello! Oh, ada lagi rupanya tapi tak ramai sangat pun. Takpelah. Thanks for those yang sudi menyinggah. Harini takda nak cakap apa pun. Memang haritu I ada cakap nak update pasal raya kan? Tapi nampaknya, keadaan tidak mengizinkan sebab tak lama lagi final exam and sekarang tengah sibuk dengan kerja kursus akaun. Haish, pening wo camane nak buat. Harap-harap boleh lah siap dalam tempoh masa yang ditetap kan tu. Dekat sini ada tak sesapa yang ambik akaun sama dengan I? Siap dah kerja kursus akaun? Kalau dah siap, nak pinjam bisa? Eheh, gurau saja. Dah lah laptop nak rosak, semua lah nak rosak. Menyampah betul. Tu yang betul-betul takda masa nak update blog tu. Sorry ye you all. I'm really sorry. Nanti kalau ada masa yang panjang, macam cuti akhir tahun ke bila ke kan, I update okay pasal event life I. Rajin-rajin lah melawat ye. Harap tak bosan baca pembebelan I ni. Eheh, okay lah. Setakat ini sahaja untuk entry ni. Jumpa dekat next entry ye. Bai! May ALLAH bless.

Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Sunday, 18 August 2013

Sepatah dua kata.

Assalamualaikum reader(s)!

Lama gila kot I tak update blog ni kan? Seriously :O okay, harini I bukan nak banyak cakap sangat pun, nak bagi sepatah dua kata je. Nanti baru I update panjang panjang pasal hari raya okay? Good then.Sebelum tu, I nak cakap lah, SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN. Harap-harap masih sempat ye :) Dapat banyak ke duit raya? Share lah sikit. Sikit je, tak banyak ;) taknak bagi sudah --' hahaha. Okaylah. Setakat ni je sepatah dua kata I :) See yaa laterrrr! Pray for egypt jugak okay.

Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Wednesday, 12 June 2013

Recall.

Assalamualaikum dan selamat petang kepada puan-puan dan tuan-tuan yang singgah di blog saya. Saya ucapkan selamat petang sebab masa saya update ni waktunya petang tapi kalau tuan dan puan baca masa pagi ataupun malam ha takpun senja kan. Ubah sendiri okay, please ^^ gedik je. Hahaha. Okay, harini saya nak update pasal sesuatu. Sesuatu apa? Seram je bunyi, hahaha. Tak pun. Okay, mengarut. The end. Apa pasal RECALL? Aku pun taktau apa pasal tapi suka hati aku lah, title entri aku, hehe. Sebenarnya, nak recall aku hangout dengan kawan-kawan aku hari tu, 7 June 2013. Tpi sorang tak cukup, memang suka lah macam tu. Tak cukup sorang lah apa lah. Haha. Tapi gambar aku tak banyak, ada 1 je, haha. Sebabnya masa haritu, aku malas nak snap, takda rasa nak snap pun. Haha. Okay lah, sekarang ni tak payah banyak cakap sangat lah kan. Jom tengok gambar yang tak banyak tu. Scroll down pretty and handsome ^_^

HusnaAdzhar & ShimaHalim. Pizza Hut :)

HA & SH lagi :)

Mereka Lagi ~

Mereka lagi. Dekat taman.

PendekTinggi. BlackWhiteSoftPinkHardPink. 

Adam & Khairul :)

Mereka juga ~

Khairul, Adam, Shima, Aku, Fatin. *aku gemuk, memang.


That's all for now. Later I'll update again okay :) Selalu lah menyinggah. Aku amat menghargainya. Love you all. Thanks for the support and thanks for increase kan pageviews aku. Thanks again. Kamsahamnida ^_^


Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Monday, 10 June 2013

For Pregnant Woman.

Assalamualaikum you alls! Apa khabar? Sihat ke? Apa?! Sedih? Kenapa? Lagu blog? Oh, takdalah sedih mana pun. Perasaan je tu, hee :) Di kesempatan kakak fif takda dekat rumah ni kan, dia pergi teman nenek kitorang dekat hospital. Apa? Baik? Tak lah, kalau fif tak sekolah pun, fif boleh tolong teman ha. Hahaha. Di kesempatan yang ada ni. Fif nak lah buat entri kan, ambik laptop dia kejap, pinjam. Pinjam okay! Bukan curi ^^ Kali ni fif nak buat entri pasal diet untuk kehamilan yang sihat. Isi-isi yang ada dalam ni, bukan lah fif reka ke apa. Fif ambik dari blog http://www.babycenter.com.my . Fif rasa malas nak menaip panjang-panjang, jadi fif kongsikan je lah eh link blog tersebut. Kenapa fif buat entri pasal ni? Fif mengandung ke? Oi! Fif kahwin pun idak lagi, nak ngandung apa ke halnya? Hahaha, fif buat entri ni sebab mak sedara fif ada yang mengandung. Sorang je lah. Anak first. Jadi maybe orang-orang dekat luar sana ada jugak yang macam mak sedara fif ni kan. Mengandungkan anak first, boleh lah baca pasal diet ni. Fif bukan lah nak curi ke apa, cuma nak kongsikan, jangan salah faham ye. Nanti fif credit lah. Hehe. Well, harini sekolah dah bukak setelah 2 minggu cuti. 2 minggu tu sebenarnya tempoh yang sangat singkat bagi fif, tapi taktau lah pulak bagi korang kan :) Kalau boleh kan, fif nak cuti sebulan tanpa kerja sekolah, baru awesome! Haha, kadang-kadang, melampau betul fif ni. Entri kali ni, fif tak bahasakan diri as 'aku'. Saja menggedik, jangan kutuk pulak :) Dah terlebih membebel pulak. Kalau nak tau lebih lanjut pasal diet yang fif cakap tadi tu, bukak link ni okay. Tekan je ---> http://www.babycenter.com.my/a1029322/diet-untuk-kehamilan-yang-sihat . Semoga entri ni dapat membantu ibu-ibu hamil di luar sana and sesiapa je lah yang nak carikan diet yang sesuai untuk makcik dia ke, kakak dia ke siapa ke. Tak kisah :) Selamat membaca!

Credit to: babycenter.




Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Wednesday, 22 May 2013

Tomorrow *tak sabar okay.

Assalamualaikum. Jawab jawab. Good (y). Sihat? Ke idok? Kalau idok, sakit apa tu? Serious ka? Makan ubat naa, biaq cepat sembuh. Amin :D Harini nak cerita pendek je. Kita tengk jelah pendek aku tu panjang mana nanti, banyak yang merepek je ni kang. Ha, tau dak, tadi aku ada paper bio sampai petang cekkkk, letih tauk, dengan etrik kat sekolah semeta ada semeta takde *semeta tu mean sekejap. Aku saja je bagitau, kalau dah tau takpa lah, aku takut ada orang KL je yang baca blog aku ni, takpaham pulak bahasa aku tu. Tengok, melalut. The end. Then, esok last paper you know. Last payyyyy perrrrr. Las payyyy perrrr. Over beno gayanya tu. Tapinya, last paper fizik. Risau cek *garu kepala. Harap-harap lah boleh jawab ye dak? Doakan lah cek nih, mekasih naa. Macam pendek sangat je kalau nak habs dekat sini. Jom karut kejap nak? Tapi nak karut pa eh? Haa, tadi rehat aku makan nugget. Dalam hati korang *Ugh, annoyingnya. tu pun nak cerita* alahai, kata nak karut kan? Karut lah tu. Kot lah kan. Okay lah, sebelum korang menyampah ++ dengan aku punya blog ni, baik aku tamatkan cerita aku yang semata-mata esok last paper ni. Haha. Eleh, siapa budak sekolah mesti rasa best kan bila dah last paper sebab lepas tu boleh rehat kot. tipu je kalau tak happy. Kalau kau tak happy masa last paper exam kau kan, kau ni mesti something punya lah. Pergi daftar tanjung rambutan lah :P Kidding. That's all. Thanks baca kay. Lain kali aku update lagi kalau takde orang nak baca takpe lah. <-- ayat gedik. Okay then ^_-
Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Monday, 13 May 2013

Think.

Assalamualaikum, hai gegirl boboy. Kot ya ada. Aku ni nak tanya, kalau ada perkataan yang korang tak faham atau terTYPO, biarkan, biarkan, biaaaarkaannn. Takkan tak faham ork? Bukan bahasa alien. Meh nak tanya meh. aku nak tanya, apa perasaan korang kalau kena lempang, kena sepak and kena hambat dengan buluh or else disebabkan oleh kesalahan yang korang tak buat? Apa perasaan and tindakan yang korang akan buat. Ace share sikit, nak tahu jugak. Apa tindakan yang sesuai ek? Lari? Biar? Berserah? Redha? Hui, kita manusia ni kan, ada rasa nak marah jugak kan? Ada hati, ada perasaan. Nak marah, marah lah sebab maybe hal tu berkaitan dengan reputasi or something tapi sebelum buat tindakan lanjut like pukul-memukul yang macam gangster selalu buat tu, siasat bagi habis dulu, baru tak sakitkan hati orang lain. Manusia ni kan, ada tahap-tahapnya nak bersabar and tahan emosi. So, fikirlah. Tak kira awak tua atau muda, tapi fikirlah orang lain. Kesian dekat 'mangsa' awak tu. Cuba awak letak diri awak dekat tempat orang yang awak bahan tadi tu. Bayangkan, ada orang buat macam tu kat awak tanpa sebab yang kukuh, bayangkan lah! Terasa tak mentalnya di situ? Jadi orang, bertindak lah secara rasional. Sekiannn.
Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Thursday, 9 May 2013

Abaikanlah.

Assalamualaikum and hai korang-korang semua! Jawab lah salam I tu, sampai hati you orang kan? Hikhik *maaf, tergedik*. Korang sihat ke dak? Wah, prihatinnya cik afifah ni kan? Terharu dak? Hehe. Back to the title, apa yang aku nak suruh korang abaikan ek? Apa apa apa? Ace korang teka. Kalau betul kira pandailah tu, sebab aku takda duit nak bagi hadiah percutian ke Pulau Maldives. Haha, karut. The end. Sebenarnya, aku nak suruh korang abaikan lagu kat blog aku ni. aku ni tengah menghadapi masalah yang besar serumit masalah negara, cewah. Boleh percaya ke? Pembohong lebih weh. Masalah aku sebenarnya tak reti acane nak buang lagu tu sebab template dia dah lain, senior-senior yang tebaca entri ni, tolong boleh? *buat muka comel* <--- geli je. Aku dah try cari godam sana sini tapi tak jumpa-jumpa kat mana tempat nak buang lagu tu, ingat nak tukar lagu lain tapi tak reti jugak. ERROR katanyaaaa, menyampah aku tau. Aku ni nama je dah lama ada blog tapi tak lama mana sangat pun (ayat orang kurang pandai), tapi taktau lagi selok belok kejadian blog ni. Dah macam nak pi mana je. Mesti dah pening kan? Pokok pangkalnya disini, jika anda anda anda and anda semua tak minat dengan lagu yang terbunyi dekat blog aku ni, sila pause kan and pergi youtube cari lagu yang hang suka, play kan and baca blog aku. Okay dak? Ayat BM terabur, kalau lah cikgu BM aku baca ni, mau kena hentam sampai lebam. Loghat apa je yang aku guna ni. Hentam sajalah. Main pointnya kat sini, aku cuma nak cakap abaikan lagu di blog aku jika tidak suka. Jangan lah membenci sekali segala entri-entri yang terdapat di dalam blog ini, okay? Nampak tak situ, nak cakap mende sikit je, tapi type panjang lebarrrrr. Haha, sampai sini je dulu. Saya harap anda semua mengambil iktibarnya (karut je kuat). By the way, izzue islam dah nak kahwin? Erk, saya rasa frust tetibe, hahaha :P
Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Monday, 6 May 2013

Menyepi.

Assalamualaikum. Korang sihat ke? Cewah, lagak macam ada ramai je yang bukak blog aku ni kan? Mesti ramai yang dah lupa dekat blog buruk aku ni, sobbbbb. Aku taktau nak nangis macam mana dah, hahaha. Bukan taknak update tapi taktau nak cakap apa sebenarnya, and tambah-tambah tengah busy kot sekarang ni. Erk, busy buat apa je? Entah, aku pun tak tahu, hehe. Sebenarnya, tergerak nak update bila baca novel BILA BLOGGER JADI MAID. Fuhh, best jugak novel tu, oh, korang taktahu kan yang aku suka baca novel? Kan kan kan? Soalan kurang pandai. Dalam novel tu dia selalu update blog dia dengan apa yang jadi dekat hidup seharian dia, dia takda lah update panjang-panjang. Pendek je pun. aku pun ingat nak buat camtu je sekarang, barulah tak bersawang je blog ni. Tapi kan, aku ni kalau berangan tu sampai ke sudah lah menda tu jadi angan-angan je. Hahaha, taktau lah blog aku ni hidup balik ke tak, kita tengok je lah nanti eh? Hoho, ha lagi 1. Cara aku taip pun dah lain kan? Suka hati lah kan? Korang baca je lah. Wahahaha. Dah lah follower ada 40 je, sadis sangat blog aku ni. Takpelah, sikit-sikit lama-lama jadi bukit, ye tak? Oh, sekarang ni, minggu aku tengah exam tau. Doakan aku dapat buat yang terbaik tau. Apa?!!!!!! Korang sampai lupa umur aku berapa? Fine, sampai hati. Hahahaha. Aku ni sweet 16 *ughh, sweet lah sangat* Haha. Okay lah, takat ni dulu eh? Agak-agak, cerita aku kena tak dengan tajuk tu. Aah, hentam saja lah labu ^_^
Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.

Friday, 15 February 2013

A Short Story :)

//Assalamualaikum and hello hello. What's up reader(s)?//

Hello again! :) Naaa, miss me? Hahaha *perasan ceq* Fuh fuh fuh, aigoo, manyak sawang meyh. Tolong tiup kan sekali boleh? Atotototo, baiknya. Nah gula-gula. Ambik 1 sorang. Hee. Well, long time no see. Pergi mana je lah Afifah ni? Last update on 24December2012 O.o Lama dah tu. Pergi mana eh? Cuba teka cuba teka? Siapa betul, dapat lagi 1 gula-gula. Haha >.< Tettt, masa tamat. Ahhh, I tell you yeah. Aku tak pergi mana pun, ada je depan laptop ni selalu, sering, hari-hari, everyday, everytime, everywhere, every every every. Hahaha. Well. I'm form 4 now, busy sikit awal-awal tahun ni. Ni pun sebab holiday, tu yang update tu but I don't know want to share about what with you all. Aha, see that. The broken english. Takpelah, aku cerita je lah apa-apa pun eh? Korang baca lah sampai habis. Aku campur-campur cerita itu cerita ini, baru jadi 1 cerita yang lazat, am I right? Aha, merepek sudah >.< Well well well, siapa-siapa yang baru datang ke blog aku ni, I mean, baru bukak lah, sebelum ni tak tahu pun URL blog aku ni, maklumlah, kita ni tak pemes >.< Dengar ni, I want to gratitude to all of you sebab datang blog aku yang buruk ni, sob sob T_T So sorry, sebab aku guna bahasa rojak. Yeah, aku tak reti BI sangat pun tapi gedik je nak cakap BI. Haha. Okay, forget it :) Oh ya, aku memang macam ni tau. Update blog macam bercakap. Haha. Weird right? Tak kot, sebab ramai je yang macam tu xD

***

Aku cerita dari mula masuk sekolah boleh? Haha, nanti panjang sangat pulak. Aha, aku pendekkan. Skip skip mana yang tak berkenaan. Haha. Okay lah, kiranya aku nak cerita pasal aku + sekolah lah ni kan? Kan kan? Huuu, aku tak letak lagi title tu, I don't know what word that suitable for this entry :'( Banyak pulak merepeknya. Haih. Tak tentu arah sekarang ni. Itu ini masalah. Okay, awal tahun haritu, January 5, aku buat akaun ask.fm. Haha, tetibe rasa macam best main benda alah tu. Macam-macam orang yang aku kenal kat dalam tu, bila dah kenal macam-macam orang, macam-macam perangai lah yang aku jumpa. Pelik-pelik je manusia dalam dunia ni. Haha. Yang paling best, boleh ask-ask dengan orang luar negara *k jakun* Habis kat situ. Wuuu. I don't have any idea to type-ing about what. Ahhh, I'm depressed now. Gila tak? Update blog pun boleh dapat tekanan >.<

***

Okay, the other story, aku ni ada geng. The name of my gang is 'gengSTAHH'. Ada maksud tersendiri. Banyak maksudnya :) But yang buat aku rasa nak marahnya. Ramai je yang tak puas hati, aku pun taktau kenapa dah. Geram nak cekik sorang-sorang. 'Be patient, be patient, be patient' <--- orang selalu cakap macam ni dekat aku and the gang. I'm tired. Huh, nasib aku banyak kesabaran, kalau tak, mati dah budak-budak tu semua(macam berani) >.< Haha. Wuuu, lagi satu lagi satu. Wahai cik adik/cik abang/cik kakak/ segala cik yang ada lah kan. KALAU ADA GENG TU TAK SEMESTINYA DIA KENA SELALU DENGAN GENG DIA JE, NAK TWEET, NAK KOMEN, NAK ON THE PHONE, NAK HANG OUT DENGAN SAPE PUN SUKA HATI DIA LAH. TAK SEMESTINYA, BILA ORANG TU ADA GENG, MESTI NAK BUAT MENDA SEMUA DENGAN GENG DIA. BUKAK SIKIT MINDA TU, JANGAN MACAM KATAK DUDUK BAWAH TEMPURUNG LAH. PATHETIC LAH KAU! I'm sorry if ada yang terasa. Aku cakap menda ni umum. Tengok, kan dah jadi macam tempat luah perasaan blog aku nih. Aigoo. Tutup kes.

***

Masa bulan 1 hari tu kan, ada merentas desa dekat sekolah aku, eh, mana-mana sekolah pun ada kan. Haha, wait wait, bulan 1 ke eh? Entah, lupa dah. Aku tak dapat number pun, dapat mata je, takpelah jugak tu kan? Haha. Kawan aku 3 orang dapat number. Fatin dapat number 1, Husna number 10 and Shima number 11. Ada gambar tapi aku malas nak upload. Tau tau je lah, lappy ni lama tak makan kaki agaknya, sebab tu jadi gila cenggini. Haha. Lagipun, gambar tu bukan kat aku, malas nak pergi download, aigoo. Banyak cakap lagi. Tutup cerita.

***

Aku rasa takda apa dah nak cerita kot ~ Setakat tu jelah. So sorry, very very sorry, aku punya blog memang agak bosan tapi thanks sesangat for those yang sudi baca tu. Kalau ada typing error or apa-apa error, buat-buat tak nampak je lah eh? Atotototo, hehe. Okay lah, I've many 'homework kesayangan' yang kena buat. Ada bio, kimia, bm, bi. Apa? Nak tolong? Haha, baiknya. Mari lah datang rumah kalau nak tolong ^_< Cuti dah nak habis. Brrr ~ Haha. Selamat bersekolah for those yang still sekolah tu :) Belajar rajin-rajin :) Oh ya, lupa nak cakap. Esok birthday my daddy. Hehe, tu je nak cakap :P 



.SORRY AGAIN IF ADA YANG TERASA.

'AGirlWhoIsAlwaysWithEarphone'



Goodbye readers. Like it? Press the LIKE button. Thanks. Please come again.